top of page

Beth K. Sommerlade

Sommerlade er født i Oslo, hvor hun også tilbrakte sin barne-og ungdomstid. Tidlig i 20-årene flyttet hun til Bergen pga. studier og har siden blitt værende.

Sommerlade er vokst opp i en kunst og kultur-glad familie og viste tidlig interesse for kunst, håndverk og språk. Tegning var avgjørende i barndommen, og da hun i 12-årsalderen arvet et akvarellskrin, var maleinteressen vekket for godt.

Etterhvert ledet ønsket om et fyldigere uttrykk og sterkere fargebruk til et skifte av medium. Etter en kort, eksperimentell, oljemalingsfase, falt til slutt valget på akryl (alene eller i kombinasjon med andre medier som f.eks. blyant og tusj).

Akrylmalingen tørker raskere, og tillater å kunne jobbe mer intenst, i flere lag, samme dag (eller natt). En slik enhetlig intens maleøkt oppleves som å «være i flyt», som «at tiden stopper opp» Og det er denne «fikseringen» av øyeblikket Sommerlade også prøver å gjenskape i sine malerier.

Inspirasjonen bak Sommerlades motiver, er gjerne en kombinasjon av indre minne-bilder, ofte fra egen barndom, og konkrete, nylige erfarte hverdagsøyeblikk. F.eks. en vinduskarm fra barndommen og opplevelsen av farger og lys gjennom et annet vindu i dag.

Farger, lys og skygge er viktig, men mer som stemningsbilder heller enn nøyaktige gjengivelser.

Sommerlade har siden mars 2019 vært en del av atelierfelleskapet på Galleri Oker og har etter suksessen på åpningsutstillingen, hvor hun «solgte nesten alle bildene på første utstilling» (sitat: Fanaposten.no) gått over til å bruke mer og mer tid på kunsten og mindre tid på de pågående kunst-, språk- og litteraturstudier.

IMG_2750_edited_edited_edited.jpg
  • Instagram
bottom of page