top of page

Billedkunstner Dora S. Kittilsen

I 2008 etablerte Kittilsen seg som maler i figurativt format, etter en lang yrkeskarriere i reklamebransjen og som Rosenterapeut.

Kurator Marianne Gathe presenterte kunstneren på utstillingen

«My Movement» på Oseana i 2016, og slik beskrev hun kunstneren:

 «Kittilsen har en sterk fortellerstemme som kommer til uttrykk gjennom skisseaktige figurasjoner som dras foran eller bak lag med farger. Hun greier på en besnærende måte å overføre verkets energi til betrakteren.»

Kittilsen er opptatt av bevegelse, fysisk og psykisk. Mennesker, og barn i særdeleshet, samt dyrenes ulke betydning og karakter, fasinerer.

Kontraster, grenser, lys og mørke. Tydelighet i det utydelige. Hun uttrykker seg hovedsaklig på lerret med akryl , blyant og oljekritt. Med fotografi som forlegg eller også som eget uttrykk.  

Fargene er det helt sentrale.

Hun var årets kunstner under Kulturdagene i Fana i 2015 og  har hatt separat-utstillinger årlig
siden 2008:

* Hvelvet i Oseana Kunst- og kultursenter, Rikshospitalet i Oslo, Dr.Holms på Geilo, Galleri Syningen i * Ål Kulturhus  og  DC-3 på Fornebu .m.fl.

* Gruppe utstillinger : Bla på Galleri Bogstad Gård i Oslo, Galleri G på Høvik i i Bærum, Galleri Gyllenhammar i Tønsberg, Galleri Wøyen Mølle i Bærum og Galleri Bekkjarvik, Austevoll m.fl.

Kittilsen er Innkjøpt av:  Bekkjarvik Gjestgiveri. Austevoll, Skattebøl Barnehage . Ål, Bradet Barnehjem Brasov. Romania, Ål utsmykking komite. Ål, Nesttun tannlegene. Nesttun. Bergen, Fana Fysioterapi. Nesttun. Bergen, Asker Kommune.

Annen kunstnerisk aktivitet: Kittilsen har holdt Male-kurs i Giometta i Italia og på Fusa utenfor Bergen.


Illustrert boken “Sommerlandet” av C.F. Fjelberg.

Medlemskap og styreverv: Bildene Kunstners Forening Hordaland, Norske Billedkunstnere, Billedkunstnere i Oslo og Akershus, Bildene Kunstnere i Bærum.

B-Open 2019-2021, Styreleder. Representantskapet Hordaland Kunstsenter 2021-2022, styremedlem.

Er du interessert i å kjøpe eller spørsmål, bare ta kontakt på

Mob. 91317740.

 

Kittilsen tar også interiøroppdrag.

www.dora-s-kittilsen.com  

  • Instagram
  • Facebook
IMG_8501_edited.jpg
bottom of page