top of page

Verda er vakker ho - Morten W. Gjul

Velkommen til vernissage lørdag 21. okt. kl. 12.00. Utstillingen henger til 05. nov.

Akvareller.

Åpent hver lørdag og søndag fra 12.00 til 17.00, og ellers etter avtale.


"Nyhetsbildet kan være overveldende. Å male landskap, eller erindringer om landskap er for meg et forsøk på å skape balanse i det hele. Nærheten til naturen har påvirket mitt valg av teknikk og uttrykksform. Akvarellen kan være like uforutsigbar som naturkreftene, og samsvarer bra med min spontane og direkte maleteknikk. Akvarellpigmentene egner seg godt både for å skildre lys og mørke"


Mortens akvareller er kjent for sitt nordiske lys. I hans bildeverden symboliserer landskapet, trærne, himmelen og havet livet selv.

"Verda er vakker ho, berre du ser ho frå den rette kanten," skrev Olav Duun. I møte med Mortens bilder blir betrakteren utfordret til å velge mørket eller lyset. Troen på det gode er viktig i krevende tider. Gjuls bilder preges av et varmt og krevende alvor.

Morten W. Gjul representerer den moderne nordiske akvarelltradisjonen. Han har jobbet med akvarell i over 20 år og har deltatt på hundrevis av utstillinger i inn og utland, og har mottatt en rekke stipender/utmerkelser. I 2015 ble han tildelt Fosen-stipendet og i 2018 Sula-stipendet sammen med samboer Trude Berg. Morten har representert Norge under flere akvarellbiennaler bl.a. på Island, i Italia, Sveits, Serbia, Mexico, Finland og Danmark.

Utstillingen vil vise et stort antall akvareller, alle malt i løpet av de siste årene18 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page